Selecteer een pagina

10 make-up tips

door | sep 17, 2018 | 10 make-up tips

Hallo leuke vrouw!

Je kent het vast ook. Elke ochtend hetzelfde ritueel in je badkamer voor de spiegel. Dagcrème op je gezicht, mascara op je wimpers en gaan met die banaan. Klaar voor de dag!

Maar heb je jezelf wel eens afgevraagd wat je op je gezicht en je wimpers smeert? Hoe ouder je wordt, hoe meer informaties je verzamelt. Uit die informaties haal je uit wat voor jou werkt, wat voor jou van toepassing is en waar jij je prettig bij voelt. Zo is het ook met je bewustwording over de cosmetica die je op je huid gebruikt. Waar ik persoonlijk naar kijk is of het niet op de dieren is getest, waar het van gemaakt is en wat het voor mijn huid doet. Pas dan kijk ik welke make-up bij mij past. Maar hoe ontdek je welke make-up bij jou past? En hoe zorg je voor die mooie verzorgde uitstraling? Hieronder de tips.

Veronika Sabolová van StylExperience - make-up

1. Koele of Warme type

First of all moet je weten of je een koele of een warme type bent. Of daar net iets tussenin of een combinatie van beide. Daar kom je achter tijdens een persoonlijke kleurenanalyse. Daarna is verzorgende dag crème die past bij jouw huid van essentieel belang voordat je make-up aanbrengt.

2. Concealer

Wat is dat en waar gebruik je het voor? Neem altijd een concealer in een lichtere kleur dan je eigen huid is. Concealer breng je op de plekjes of vlekjes in je gezicht die iets donkerder zijn. Net onder je ogen is het altijd iets donkerder of rondom je neus of de neus-lip-plooi. Deze plekjes licht je met de concealer op. Pas daarna breng je foundation aan. Oh en er zijn ook die leuke groene concealers. Die zijn er om je acne of andere rode vlekjes te camoufleren.

3. Make-up kleur

Vaak zie ik jonge meiden foundation op de binnenkant van hun pols aanbrengen om er achter te komen of die kleur bij de kleur van hun gezicht past. Maar je pols is niet de plek waar je je foundation draagt. Je kunt het het beste op je kaaklijn aanbrengen om te zien of de kleur goed is. Ligt het er boven op je huid en je ziet het, dan is het niet de juiste kleur. Valt het niet veel op en smelt het mooi met de kleur van je huid, dan ben je op de goede weg. Neem niet een te donkere of een te lichte tint, want dat zie je en het lijkt al gauw of je hoofd los staat van je lichaam. Laat je liever adviseren.

4. Foundation aanbrengen

Drie stippen op je voorhoofd en met een sponsje meng je je foundation met draaiende bewegingen met je huid. Volgende drie stippen breng je aan op je wang en met het sponsje ga je verder. Op deze manier ga je verder over je hele gezicht met de stippen en de draaiende bewegingen van je make-up sponsje. Vergeet je hals niet!

5. Afpoederen

Dat doe jet met een matte poeder voor het niet glanzende effect.

6. Blush

Een oranje of een roze blush voor jou? Ben je een warme lichte type, dan is een helder oranje blush het meest geschikt voor jou. Ben je een warme donkere type dan kun je beter voor een iets donkerdere oranje roestbruine blush gaan. Op een koele lichte huid is een licht roze blush het mooiste en een koele donkere type een donker roze blush. De blush breng je aan op je jukbenen. Voor het mooiste effect begin je met het kwastje bij de haargrens en je eindigt in een komma onder je oog.

7. De perfecte wenkbrauwen

Ik zal niet al te veel over de neppe wenkbrauwen van ‘nu’ schrijven. Ik raad je aan om een wenkbrauw kwastje te pakken en niet al te dichtbij de spiegel te gaan staan. Breng een beetje wenkbrauw poeder aan op het kwastje en begin met het kleuren van je wenkbrauwen. Begin nooit aan het begin, maar altijd een halve centimeter verder en werk altijd van binnen naar buiten. Ga nooit buiten de lijntjes en zorg dat je wenkbrauwen nooit veel donkerder zijn dan je eigen haarkleur. De wenkbrauwen bepalen je hele uitstraling. Wees er alsjeblieft voorzichtig mee. Ben je klaar, kijk vanuit een afstand naar je hele gezicht. Hebben ze iets meer kleur nodig, doe je dat. Zijn ze te donker, neem een tissue en veeg er een paar keer over heen tot de gewenste resultaat. Waarom een kwastje en geen potlood? Met een potlood krijg je al gauw te harde lijntjes te zien en vaak ziet het er uit of een klein kindje op je gezicht heeft getekend. Kwastje en een poeder oogt natuurlijker.

8. Oogpotlood

Oh, die is leuk! Wil je je ogen laten spreken? Breng altijd een contrasterende kleur oogpotlood of oogschaduw op je ogen aan. Zijn je ogen blauw, neem dan een groene kleur voor je ogen, bij groene ogen doe je blauw enz. Oogpotlood breng je aan op je bovenste ooglid net boven de wimpers twee derde en onder één derde. Je werkt van buiten naar binnen. Voor het beste resultaat maak je kleine lijntjes die je met elkaar verbindt.

9. Mascara

En daar is ie eindelijk. Die mascara. Hoe vaak zie je vrouwen met een te zwaar of zwart opgemaakte ogen? Bij licht type met blond haar is zwarte oogpotlood en zwarte mascara te hard. Dat brengt het hele uitstraling uit balans. Dus….ongeacht welk kleurtype je bent. Heb je lichte wimpers, gebruik bruine mascara. Heb je juist donkere wimpers, ga voor zwart. Dat staat in harmonie met je uiterlijk.

10. Lippen

Zoals je misschien al wist is het belangrijk om te weten of je een koele of een warme type bent. Heb je meer blauwe ondertoon in je huid dan zijn koele kleuren voor jou, ook in lippenstift, van toepassing. Heb je juist meer geel in je huid gebruik dan de warme kleuren. De juiste kleur lippenstift hangt niet alleen af van de ondertoon van je huid, maar ook van de grootte van je lippen, je outfit en je gehele uitstraling. Heb je smalle lippen, ga voor lichte kleuren en of glans en bij volle lippen mag je je uitleven met donkere matte kleuren. Lip potlood kun je gebruiken niet alleen om een lijntje te zetten maar je kleurt daarmee ook je lippen in voor de betere hechting van je lippenstift.

 

Je wilt een natuurlijke verzorgde uiterlijk? Je mag mij altijd contacten voor een persoonlijk make-up advies of kom naar de make-up workshop op 12 oktober 2018.

PS: Vandaag de dag is niets meer vreemd. Een personal style coach is niet alleen voor de BN’ers bedoeld. Ik kan jouw personal style coach zijn. Daar krijg je gegarandeerd geen spijt van.

 

Met kleurrijke groet,

Veronika

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.