Selecteer een pagina

Borsten, gevoelig onderwerp

door | jan 5, 2022 | StylExperience blog, Uncategorized

Borsten

Een tijdje geleden heb ik een sessie gehad met een klant en ze vertelde mij “Ik sta voor de klas en een keer had ik T-shirt aan met opdruk. Ter hoogte van mijn boezen stond het woord ‘mango’. Je raadt het al. Ik kreeg opmerking van mijn leerlingen -“één mango, twee mango’s”. Sindsdien draag ik nooit meer T-shirt met opdruk of accent ter hoogte van mijn borsten. ” Dit is nu zo’n gevoelig onderwerp.

 

Wat gebeurt hier

Wat is hier eigenlijk gebeurd? Bij de klant in kwestie is er door deze opmerking onzekerheid ontstaan wat betreft haar boezem. Het beeld is geschetst: ik heb te grote borsten, ze zijn te aanwezig. Ze zoekt naar bevestiging in haar vertrouwde omgeving.

 

Familie wil jou niet kwetsen

Haar familie en vrienden luisteren naar haar en beamen wat ze zegt. Puur omdat ze haar niet willen kwetsen en haar juist het gevoel willen geven dat ze er echt voor haar zijn en van haar houden. Tegenspreken kan pijnlijk zijn en we kiezen er daarom soms voor om niet eerlijk te zijn tegen mensen van wie we houden. Maar is dat slecht? Nee! We willen de mensen die ons dierbaar zijn niet kwetsen.

 

Onzekerheid over je lichaam

We doen het met alle goede bedoelingen. Alleen heeft degene er niets aan, want …zoals deze mooie dame… loopt er vervolgens onzeker bij, terwijl haar boezem prima in verhouding is met haar figuur. Ze wordt bevestigd, als het ware, in haar onzekerheid – gecreëerd door een klas vol pubers.

 

Hoe zit het met eerlijk kijken?

Objectief kijken en feedback geven kan in sommige situaties lastig zijn. En hoe zit dat met zelfreflectie en onze eigen blinde vlekken?

 

Grote of kleine borsten, je kunt er altijd goed uitzien!

Uiteindelijk heb ik mijn eerlijke feedback aan deze mooie vrouw gegeven. Mijn feedback is niet mijn mening maar een waarneming vanuit mijn expertise als personal stylecoach. Bij het uitspreken daarvan gebruik ik geen sausjes. Ik ben rechtdoorzee. Als jij grote borsten hebt en jij je verkeerd kleedt, zeg ik het ook zodat jij er beter uitziet en je borsten minder opvallen. En jouw figuur er beter uitkomt.

 

Eerlijk advies

Ze kon zich daarin vinden. En heeft mijn feedback en advies ter harte genomen. De mindfuck heeft ze ook begrepen en gezien. Daar ga ik nooit te diep op in, want therapeut ben ik niet.

 

Gevoelig onderwerp

De blinde vlekken benoem ik soms ook indirect zodat de zelfreflectie zo objectief mogelijk wordt en we verder kunnen groeien.

 

Check this out

Op zondagochtend 16 januari geef ik online workshop ‘KickStart Vergroot je uitstraling’ waaraan je mee kunt doen vanuit je eigen kledingkast.

Wat levert deze workshop jou op?

  • Tools om je uitstraling naar een hoger niveau te brengen zodat deze past bij wie jij bent,
  • Tips om meer rust en balans te creëren in je kledingkast zodat jij ook meer rust in je hoofd krijgt,
  • Kennis over wat jou echt goed staat,
  • Inspiratie om meer uit je kleding en jezelf te halen.

Deze interactieve workshop start op zondag 16 januari om 10 uur en duurt 2 uurtjes.

Jouw investering is 27 euro. Ben je erbij? Stuur me dan een bericht of meld je aan via de website hier.

Let op! bovengenoemde prijs voor deze workshop is  geldig tot en met aanstaande vrijdag 7 januari, daarna wordt de prijs hoger.

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.