Selecteer een pagina

Gastblog Martine: “Ik shine meer omdat mijn uitstraling klopt”

door | mei 13, 2022 | Kledingstijladvies, StylExperience blog

De dagen beginnen anders nadat je stylingadvies hebt gekregen van Veronika. 

Wist ik van tevoren ook niet. 

Ik ben gewoon iemand die heel enthousiast wordt van iemand die ontzettend gaat stralen en nog net niet begint te zweven wanneer ze het heeft over haar werk. En dat doet Veronika.

Ik ben verder iemand die dacht dat ik de juiste kledingstijl en uitstraling al had gevonden. Iemand die zelfstandig onderneemt als journalist en content specialist. En iemand die nieuwsgierig is.

Nieuwe inzichten

,,Vertrouw je mij?” vroeg Veronika me op een dag. We hadden het over stylingadvies.

,,Natuurlijk”, zei ik. Niet dat ik wist wat ik kon verwachten. Maakte niet uit: iemand die met zoveel bezieling over haar expertise kan spreken, vertrouw ik blindelings. Daarnaast speelde mijn nieuwsgierigheid mee.

Niet lang erna zat ik bij haar in de studio. Thee. Koekje. Veronika die me liet plaatsnemen op een stoel en vervolgens aan de slag ging. Serieus. Gefocust. En al snel gaf ze mij nieuwe inzichten. 

Shocking

Welke kleuren bij me passen dacht ik te weten. Maar ik wist bar weinig. 

Dat bepaalde patronen in mijn kleding speels zijn, wist ik. Maar ik had nooit ingezien dat ze me jonger maken – wat zeker zakelijk gezien niet de bedoeling is. Redelijk shocking ;)

Dat ik qua make-up liefst zo min mogelijk op mijn gezicht smeer en poeder vind ik belangrijk. Dat ik met slechts een paar kleine, subtiele toevoegingen een toch meer sprekende uitstraling krijg, had ik niet kunnen bedenken.

Enzovoorts. Ik leerde veel in dat uur. En werd daar blij van.

Naast dat ik voelde dat Veronika op dreef was, zag ik het ook. Weer dat stralen. Weer dat zweven. Ze was het toonbeeld van iemand die oprecht plezier heeft in haar werk.  

Verrassende keuze

Paar weken later stond een belangrijke dag op mijn agenda. ,,Wat moet ik aantrekken?” vroeg ik Veronika. We gingen shoppen. Een broek en iets tofs voor erboven.

Broeken: een ellende voor iemand van 1,60 en met iets brede heupen. Maar Veronika wist precies wat ze zocht. Ze sleurde me een winkel in die ik al duizend keer voorbij was gelopen. Ik werd nooit aangesproken door wat ik in de etalage zag. 

Nog geen kwartier later stond ik voor de spiegel in een broek en een jasje. Meer specifiek: een broek en jasje dat ik zelf waarschijnlijk niet eens van het rek had gehaald om beter te bekijken. Te kleurrijk, te uitgesproken. En on top of that: je kon ze samen dragen als jumpsuit. 

Ik. In een jumpsuit. Dat zou toch voor geen méter staan?

Maar het stond me perfect. En het klópte. 

Het paste bij mij. Bij mijn creativiteit en levendigheid.

Ik straalde. En zweefde.

Oog van de expert

We reden terug naar Hemelum en ik had Cruijff in mijn hoofd. ‘Je gaat het pas zien als je het doorhebt.’ Want – en dit was nooit eerder in me opgekomen – er is een verschil tussen ‘goed gekleed zijn’ en ‘zo gekleed zijn dat alles klopt’. 

Dat eerste lukte me over het algemeen prima. Voor dat tweede had ik geen oog. Ik dacht er niet eens over na omdat ik niet wist dat het goed is om daarover na te denken. Daar zijn experts zoals Veronika voor, weet ik nu.

Power-feeling

Maar dat is wel wat je wilt: dat het klopt. Dat het mooi is, maar óók echt uitstraalt wie je bent. Dat je erin loopt en merkt: ik loop met een nog iets rechtere rug dan voorheen. Dat je met nog meer zelfvertrouwen de hand schudt van een klant. Dat je mensen aankijkt en in hun oplichtende gezicht jouw power-feeling gereflecteerd ziet. 

Nee, Veronika neemt geen blad voor de mond. Ze is niet van de poespas of zoals ze het zelf zegt: ‘sausjes’. Recht voor haar raap, zonder meer. Maar wel met líefde. Voor haar vak, maar ook zeker voor de vrouwen die zij adviseert. Ze wil vrouwen nog meer laten shinen dan ze al doen. 

Ze heeft ervoor gezorgd dat ik meer shine. Als mens en als professional. En dat zie ik elke ochtend terug in de spiegel. 

Dus ja: de dagen beginnen écht anders nadat je stylingadvies hebt gekregen van Veronika. 

________

Zelf ervaren hoe je jouw uitstraling voor je kunt laten werken? Meld je aan voor de gratis Kickstartsessie naar meer zelfvertrouwen.

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.