Selecteer een pagina

Kledingruil

door | mrt 6, 2018 | Kledingruil

De woorden duurzaam, recyclen, milieu kende je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je je kleding daar ook in kan betrekken? Eens in de zoveel tijd organiseer ik een kledingruil. Ik doe het omdat ik het erg leuk vind dat kleding tweede leven krijgt en dat stukje bewustwording wil ik daarmee ook graag delen met de rest van de wereld.

Kledingruil

Miskopen

Als ik miskopen mijn kastdeur wijs, gaat het naar kledingruil. En zo doet iedereen het die bewust met zijn of haar kleding omgaat. Ik en miskopen? Ja, die heb ik ook wel. Miskopen van een paar jaar geleden toen ik nog niet wist dat warme kleuren mij eigenlijk niet stonden en dat er überhaupt warme en koele kleuren bestaan. Die miskopen die mij, elke keer als ik in mijn kast kijk, smeken om gedragen te worden door een ander iemand.

Omdat er zoooooveeeel kleren gemaakt worden en zooooooveeeeeel weer weggegooid en er steeds weer nieuwe gemaakt worden. Ik ben afval aan het scheiden. En kleding ook.

Kledingruil

Zoals mijn ervaringen tot nu toe zijn, gaat het als volg: Je ruimt je kledingkast op. Wat weg kan, leg je apart op een stapel. Die stapel verdeel je weer verder. Je maakt een stapel met kleding die er zo goed als nieuw uitziet en waarvan een ander iemand wellicht blij wordt. De andere stapels, daar ga ik niet verder op in … ik geef je dan wel een voorbeeld: stapel kleding waarvan je poetsdoeken kan maken.

De eerste stapel met zo goed als nieuw kleding ziet er netjes uit, is gewassen, heel en niet verwassen. Je neemt je kleding mee naar de kledingruil. Ik check of het aan voorwaarden voldoet. En je krijgt van mij punten. Vervolgens hang je je kleding op en terwijl je een kopje thee of koffie drinkt, wacht je eventjes dat iedereen zijn kleding heeft opgehangen zodat het ruilfeestje kan beginnen.

Ruilfeestje

Je kijkt rond en zoekt naar die verborgen schatten. Je past de gevonden schatten en bekijkt jezelf in de spiegel hoe het staat. Daarbij krijg je kort advies van mij, als gewenst. Dan ga je nog een rondje langs de kleding lopen en je vindt nog meer schatten. En je past ze. En vervolgens krijg je opnieuw mijn eerlijke onafhankelijke feedback, als gewenst. Tussendoor neem je een gezond tussendoortje want al dat passen kost wel energie. En een slokje thee of water of koffie. Na afloop check ik of je genoeg punten hebt om al je schatten mee te nemen. Meestal is dat wel het geval. Eigenlijk altijd als ik eerlijk mag zijn.

Resultaat

Je kledingkast is vrij van miskopen en weer aangevuld met kledingstukken die bij je passen. Jij blij en de ander ook. En de natuur ook. Je hebt je steentje bijgedragen.

Ben je geïnteresseerd in kledingruil? Kijk op mijn facebook voor de volgende datum: https://www.facebook.com/stylexperience/

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.