Selecteer een pagina

Kleed je slank! 10 tips om er slanker uit te zien

door | dec 4, 2020 | StylExperience blog, Uncategorized

Om er slanker te zien hoef je niet per se naar de sportschool. En jezelf straffen door een streng dieet te volgen hoeft ook niet. Daarentegen is wellicht een andere leefstijl een idee, maar hiervoor kom je niet bij mij. Wanneer je weet welke trucs je kan gebruiken om er slanker uit te zien en om langer te lijken, is het een piece of cake…

Slanker met kleding? Ja dat kan! Wanneer je langer lijkt, lijk je ook meteen kilo’s lichter. Kleed je slank met mijn onderstaande tips om slanker en langer te lijken. En onthoud, het gaat hier om optische illusies.

Kleed je slank en lang

1. Basis

Goed passende ondergoed is de basis maar dat geldt ook voor je kleding. Oversized en wijde kleding maakt je onnodig optisch zwaarder en van een te strakke tailleband van je broek krijg je de zogenaamde muffintop (het vet dat uitpuilt boven een strakke broek). Zakken die uitstaan of volgepropt zijn met je halve huishouden geven ook meer volume. Maar ook andere pasproblemen maken dikker. Te laag kruis, te brede schouders, de naad van je broek die tussen je billen blijft hangen, knopen op spanning, te nauwe mouwen. Draag kleding die goed past en over je rondingen glijdt. Dus die niet te nauw, maar ook beslist niet onnodig wijd is.

2. Ton-sur-ton

Outfit in ton-sur-ton is het meest ideale om te dragen wanneer je er slanker én langer uit wil zien. Ton-sur-ton (Franse taal) betekent letterlijk toon-op-toon. Het houdt in dat er een combinatie wordt gemaakt van ’tonen’ in dezelfde kleur en dan in mix van een donkere, medium donkere of lichtere nuances van dezelfde kleur.

3. Donker kleedt af

Donkere kleuren kleden af maar dat betekent niet dat je in het zwart gehuld door het leven hoeft te gaan als je een paar, of meer, kilo’s te veel hebt. Kies je kleuren zorgvuldig uit. Passen de kleuren van het zomertype jou het beste, kies daar de kleuren uit je pallet die uit dezelfde kleurfamilie komen – net een tintje donkerder en/of lichter en combineer deze met elkaar. Bijvoorbeeld een midden blauwe spijkerbroek met een licht blauwe top met daaroverheen een midden blauw jasje.

4. Horizontale lijnen en verticale lijnen

Horizontale lijnen zijn lijnen die van links naar rechts gaan en andersom ‘–‘. Verticale lijnen gaan van boven naar beneden en andersom ‘|’. Diagonale lijnen gaan schuin van boven naar beneden en andersom ‘\’. Horizontale lijnen in je outfit maken korter en breder. Verticale en diagonale lijnen maken langer en slanker en dat is precies wat jij wil om langer en slanker te lijken.

5. Kleed je slank met de juiste lijnen

Je hoeft niet per se gestreepte kleding te gaan dragen. Een opvallende overgang in kleur tussen je top en broek/rok geeft een horizontale lijn en horizontale lijnen werken verkortend. Kleed je slank in een outfit van top tot teen in één kleur of ton-sur-ton, zo creëer je verticale lijn. Stop een puntje van je blouse aan de voorkant of aan de zijkant in je broek/rok en je creëert diagonale lijnen. Lange sjaals geven ook verticale lijnen in je outfit en werken verlengend, vooral in dezelfde kleur als je broek/rok.

Verleng je benen dan lijk je meteen slanker!

6. It’s all about proportions

Wanneer je weet welk type figuur je hebt kijk dan ook naar de verhoudingen van je figuur. Denk daarbij aan de lengte van je benen, de lengte van je hals of de omvang van je boezem. Vaak zijn er één of twee lichaamsdelen die de meeste aandacht nodig hebben. Kom je er niet uit? Boek je persoonlijk kledingstijl sessie, dan help ik je graag verder. Of kijk naar mijn andere als je je afvraagt ‘Welk figuur heb ik?’ Hieronder lees je de meest voorkomende verhoudingen en hoe je deze op kunt lossen….

7. Verleng je benen

Heb je in verhouding korte benen, zorg er dan voor dat deze langer lijken.  Je broeken moeten zo lang mogelijk zijn, de achterkant van je broekspijp eindigt +- 1 cm boven de grond. Dat betekent uiteraard, geen skinny jeans met platte schoenen. Maar ook geen te lange broeken die je over de grond sleept, waar je onderaan de broekspijp meer dan één knikje hebt. Hoog getailleerde broeken en rokken zijn ideaal bij korte benen. Kleed je slank met rokken in een lichte A-lijn of rechte modellen. Hoe wijder je rok is, hoe breder en kleiner je lijkt.

8. Schoenen

Om langer en slanker te lijken kun je schoenen met een hakje dragen. Als je benen langer lijken, lijk je meteen slanker. Zijn hakken niet voor jou weggelegd, no worries, er zijn andere alternatieven. Platte schoenen of schoenen met een plateauzool. Draag je schoenen en broek/kousen/rok in dezelfde kleur om je benen te verlengen. Investeer in comfortabele ‘nude’ kleurige schoenen. Schoenen in kleur nude, ofwel huidskleur, zijn ideaal wanneer je blote benen of huidkleurige panty draagt bij je rok/jurk. Schoenen in nude kleur verlengen optisch je benen.

9. Boezem

Ben je gezegend met een volle buste, draag geen hooggesloten kragen en halslijnen. Deze maken je boezem optisch nog voller waardoor je zwaarder lijkt. Kies daarom voor lagere V halslijnen. Is je boezem niet zo opvallend, dan kun je lengte creëren door hoge kragen en halslijnen te dragen. Denk daarbij aan een coltrui. Hoe hoger, hoe beter.

Verberg je buik met kleding. Kleed je slank!

10. Buik

Welk figuur je ook hebt, ieder van ons kan te maken hebben met een buikje. Één wat meer dan de ander. Maak je geen zorgen. Met de juiste kleding kun je je buik makkelijk verbergen. Wil je een persoonlijk kledingadvies om je buik te verbergen? Dat kan, neem contact met mij op.

Je buik lijkt platter met:

A. Een goed zittende bh zorgt dat je borsten op de juiste hoogte zitten en meer naar voren komen, wat ervoor zorgt dat je taille zichtbaar wordt en je buikje platter,

B. Je kleding rondom je buik moet niet te strak of te wijd zitten. Een puntje van je blouse of trui in je broek stoppen helpt je buik slanker te maken,

C. Kleding van een stuggere materiaal verbergt je buik beter dan een soepel vallende kleding,

D. Kleed je slank met een outfit in medium tot lichtere kleuren met een opengedragen jasje met daaronder een donkere top of blouse. Deze trekt minder aandacht naar je buik,

E. Accenten toevoegen ter hoogte van je schouders,

F. Drukke kleinere prints verbergen, grote prints maken groter. Ter hoogte van je buik kun je beter kleinere prints dragen maar géén strepen!

Wil je meer tips over hoe je je buik het beste kunt verbergen met kleding, kijk naar mijn andere blog . Voor meer outfit inspiraties kijk op mijn Pinterest!

Als laatste, na al deze tips, wil ik je graag meegeven…accepteer je lichaam, behandel haar met respect en je gaat merken dat het veel eenvoudiger is om de kilo’s kwijt te raken, als dat is wat je graag wil.

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.