Selecteer een pagina

Welke nagelvorm past bij mij?

door | jun 5, 2019 | StylExperience blog

Als je goed gekleed bent kan dit je zelfvertrouwen versterken.  Wanneer je een kop koffie vastpakt of een glas wijn dan is het toch fijn dat je handen en nagels er verzorgd uitzien? Bovendien is het niet alleen super vrouwelijk maar zijn je handen – en nagels-  wel degelijk je visitekaartje. En denk nu niet dat men niet op je handen let (ècht wel!). De eerste indruk maak je echt maar één keer. Dusss…

Naast kleur en lengte zijn er voor de nagels ook verschillende vormen. Maar wat past bij jou?

Nail-expert en celebrity nail designer Fleury Rose adviseert om de vorm van de nagel aan te passen aan de vorm van de nagelriem. De meest populaire vorm in nagelstudio’s is de kortere, afgeronde nagel. Nagels in deze vorm zijn praktisch en zien er altijd goed verzorgd uit.

Dit zijn de bekendste nagelvormen

Rond

Ronde nagels zijn de eenvoudigste vorm en perfect voor kortere nagels. Deze vorm is effectief als de nagels niet helemaal gezond zijn. De nagel ziet er natuurlijk en goed verzorgd uit. Als hij sterk en gezond is geworden met verschillende nagelverharders en oliën, kun je ook andere vormen proberen.

Hoekig

Hoekige nagels zijn waarschijnlijk de op één na meest voorkomende vorm. Deze nagelvorm is gemakkelijk schoon te maken en een leuke optie voor korte nagels! De nagels zien er sportief en modern uit, maar deze vorm moet je niet kiezen als je al relatief brede nagels hebt.

Ovaal

Ovale nagels zijn de elegantere variant van de ronde nagels. Ze zijn ideaal voor vrouwen met brede nagels, omdat de spits toelopende vorm de nagel en vinger optisch smaller maakt. Voor de ovale vorm moeten de zijkanten van de ronde nagels een beetje rechter worden gevijld en de hoeken worden afgerond.

Hoekig ovaal

Een combinatie van de ovale en de hoekige vorm. Deze nagelvorm is vrouwelijker dan de hoekige vorm, maar sportiever dan uitsluitend ovale nagels. Door afgeronde hoeken en een recht nageleinde ziet deze vorm er natuurlijk en verzorgd uit.

Ballerina

Als je van nature lange en stevige nagels hebt, is deze vorm misschien iets voor jou. De nagels lopen in deze variant smal toe aan de bovenkant en hebben een rechte rand. Met deze buitengewone vorm worden je nagels beslist een blikvanger.

Amandelvormig

Amandelvormige nagels zijn een afgeleide van ovale nagels. Ze zijn een beetje scherper maar nog steeds afgerond. Ideaal voor vrouwen met gezonde nagels die voorheen de ovale vorm hadden. Daarbij hoeven de nagels alleen wat scherper te worden gevijld.

Stiletto

De nagelvorm Stiletto is, zoals de naam al aangeeft, puntig als de schoen met dezelfde naam. Hoewel deze vorm bijzonder onpraktisch is en zeker niet aan te raden is in een zakelijke omgeving, ziet hij er goed uit. Je hebt hiervoor wel harde en stevige nagels nodig.

Vind je een fel kleurtje te gewaagd of niet passend bij je dagelijkse outfit, kies dan voor naturel of zachtroze. Je handen en nagels kun je laten verzorgen door Nagelstudio Aika en je voeten verdienen de beste zorg, net zoals je teennagels, bij Pedicurepraktijk Ester.

Voor alle overige vragen rondom je uitstraling kun je natuurlijk bij mij terecht.

Met kleurrijke groet,

Veronika

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.