Selecteer een pagina

Witte broek in de winter dragen? 8 tips voor je witte outfit

door | nov 18, 2020 | StylExperience blog

Kan een witte broek in de winter gedragen worden? Hier is het antwoord. Ja en Nee. Je kunt lichte en witte broek in de winter dragen en combineren maar dat kan het hele jaar door. Het gaat vooral om de materiaal van je kleding die je in de winter lekker warm moet houden en in de zomermaanden draag je toch luchtige, ademende kleding passend bij het warmere weer. En dus nee, die linnenbroek draag je niet in de winter. Daarnaast is het belangrijk om geen spierwitte kleding, mits gecombineerd met andere witte tinten, in de winter te dragen maar meer een offwhite, wolwit of roomwit.

Foto eendje: dit is de alternatieve tekst

Hieronder een aantal tips hoe je witte kleding in de winter draagt.

  1. Ben je klein gebouwd, onder 1,62cm dan val je in Nederland in de categorie petite en staat een outfit in ton-sur-ton het mooist, wanneer je lichte of witte kleding wil dragen. Bijvoorbeeld van top tot teen in wolwit, staat heel chique hoor.
  2. Bij blond haar staat witte outfit, van top tot teen, fantastisch. Met donker haar is het belangrijk om donkere accenten in je outfit te dragen of wit te combineren zoals bij tip nr. 3 beschreven.
  3. Color blocking is een term die in de mode vaak gebruikt wordt. Het is het tegenovergestelde van ton-sur-ton, oftewel hebben we het hier over contrasterende kleuren bij elkaar dragen. Bijvoorbeeld wit met rood.
  4. Er zijn verschillende kleuren wit. Weet welke je goed staat voordat je die gaat dragen. Met kleurenanalyse kom je erachter welke witte tinten jou goed staan én je leert anders naar jezelf kijken, wat heel goed kan helpen bij het vinden van de voor jou goede kleuren. Voel je daar niks voor, dan is wellicht een personal shopper een goede investering voor jou.
  5. Wit combineert met heel veel kleuren. Neem je witte kleding als de uitgangspunt voor je gehele outfit. Combineer wit met lichte kleuren en andere wittinten, zwart, bruin, een felle kleur, camel, legergroen, jeans, metallic.
  6. Zorg dat je in ieder geval een paar witte kledingstukken in je kledingkast hebt en een paar witte sneakers.
  7. Heb je in verhouding tot je hele figuur korte benen, combineer je witte broek met witte of lichte kleur schoenen. Daarmee verleng je optisch je benen. Draag je bij je witte broek donkere schoenen? Dan lijken je benen nog korter, dat kan overigens wel wanneer je in verhouding lange benen hebt.
  8. Lichte kleuren vergroten. Denk daar wel bij wanneer je je witte broek of een ander lichtgekleurd kledingstuk combineert. Is je bovenlichaam in verhouding breder, zoals bij Y figuur, dan je benen en billen, draag dan je lichte of witte broek onderaan en donkerdere kleding boven.

Op Pinterest heb ik het een en ander aan voorbeelden. Neem hier een kijkje en laat je nog meer inspireren.

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.