Selecteer een pagina

Yin en yang in je uitstraling: waarom balans belangrijk is?

door | jul 14, 2022 | StylExperience blog

yin_en_yang_in_je_uiterlijk

Yin en yang in je uitstraling: waarom balans belangrijk is

Is het jou ook opgevallen dat wanneer je twee bijna identieke kledingstukken aantrekt, het ene beter staat dan het andere? Die ene die jou goed staat heeft net andere kenmerken dan die andere. Het kan zijn dat de hals anders is of opdruk. Ik zal je uitleggen hoe het werkt. Yin en yang.

 

Yin en yang in je uiterlijk

Ook in ons uiterlijk hebben we mannelijke en vrouwelijke kenmerken. Net als in ons doen en laten. Ik merk het bijvoorbeeld aan mijzelf dat ik soms heel graag zwaar fysiek werk doe – zoals hout hakken (ja, echt) en met de bosmaaier door de tuin zwaaien – mannelijk, ofwel yang.

Een ander moment vlecht ik de haren van mijn dochters of dans ik door de kamer – vrouwelijk, ofwel yin. Het is afhankelijk van de situatie, persoonlijkheid en levensfase dat je meer je yin of je yang kant laat zien in je kleding.

 

Elementen

Yin en yang,
Vrouwelijk en mannelijk,
Vriendelijk en streng,
Zacht en krachtig.

Deze elementen hebben ook te maken met jouw uiterlijke kenmerken. Daarom is het goed om te ontdekken wat voor jou van toepassing is. Aan de hand daarvan kun je voor kleding kiezen die jouw boodschap voor jou overbrengt.

 

Je hebt meer Yin uitstraling met:

 • korte lichaamslengte,
 • ronde lichaamsvormen,
 • slanke botstructuur,
 • krullend haar of slag in je haar,
 • licht haar, ogen en huid.

 

Je hebt meer Yang uitstraling met:

 • lange lichaamslengte,
 • zwaardere botstructuur,
 • rechte lichaamsvorm,
 • donker haar, huid en ogen,
 • steil haar,
 • kort haar.

 

Breng balans in je uitstraling

Hoeveel vrouwen dragen hun haar kort (en pittig?!) terwijl ze al meer yang in hun uiterlijk hebben en er daardoor mannelijker uitzien. Ik verbaas me hier heel vaak over. En daarom wil ik hier verandering in brengen.

Zoals ik eerder al schreef, heb je waarschijnlijk een combinatie van beide. Én yin én yang. Het ene overheerst meer dan het andere. Met kleding, kapsel en make-up kun je dat beïnvloeden. Vandaar dat mijn adviezen nooit eenzijdig zijn.

Ik neem het totaal plaatje altijd mee in de adviezen die ik geef. Wil jij meer tips over je uitstraling? Word lid van de besloten gratis facebook groep waar ik wekelijks tips deel met de leden.

 

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.