Selecteer een pagina

4 opvallende feiten over de eerste indruk

door | mei 27, 2022 | StylExperience blog

4_opvallende_feiten_over_de_eerste_indruk

Een goede eerste indruk is goud waard. Maar wat zorgt ervoor dat de eerste indruk sterk is of juist niet? Wetenschappers hebben hierover interessante weetjes ontdekt. Lees snel verder om 4 opvallende feiten over de eerste indruk te ontdekken. Spoiler: de juiste uitstraling doet véél goeds!

1. De eerste indruk maak je in een fractie van een seconde.

9 seconden, 4 seconden, 2 seconden; de ideeën over hoe snel je een eerste indruk maakt verschillen nog wel eens. Maar het gebeurt in een oogwenk!

In 0,2 seconden heeft iemand al een mening over jouw uitstraling. Het vormen van een complete eerste indruk duurt ongeveer een halve minuut, maar je kunt in die eerste 0,2 seconden al op 1-0 achterstand raken.

2. De eerste indruk is als kauwgom: hij blijft aan je kleven.

Heeft de ander door de eerste indruk het gevoel dat je onzeker, onprofessioneel of arrogant bent, dan zal hij zo’n beetje alles wat je doet en zegt interpreteren als onzeker, onprofessioneel of arrogant.

Gelukkig is het tegenovergestelde ook het geval! Heeft de ander dankzij de eerste indruk het gevoel dat je zelfverzekerd bent, een expert in jouw vakgebied en open en hartelijk, dan kun je het eigenlijk niet meer verkeerd doen ;)

3. Het zijn de kleine dingen die tellen.

Wel eens gehoord van ‘thin slicing’? Het komt er eigenlijk op neer dat bij de eerste kennismaking vooral wordt gelet op houding, handgebaren, gezichtsuitdrukking en … uitstraling! Dit soort kleine ‘slices’ vormen samen een beeld die zwaarder kunnen wegen dan dan een cv.

4. Je kunt extra bonuspunten scoren met je houding.

Met je handen friemelen, naar beneden staren: niet doen. Daarmee maak je geen sterke eerste indruk. Waarmee wel? Lachen, een open en ontspannen houding en een goede handdruk geven.

Goed nieuws: met een outfit en uitstraling waarvan je zelf een enorme energie- en zelfvertrouwenboost krijgt, gaat dit automatisch ;)

Tot slot

De tip die mensen meestal krijgen als ze bijvoorbeeld een een potentiële klant gaan ontmoeten, is: wees jezelf. En dat kan ik ook alleen maar onderstrepen. Maar het is wel belangrijk dat je ook laat zíen wie je bent.

Zelf ervaren hoe je jouw uitstraling voor je kunt laten werken? Ik help je met heel veel plezier om te bepalen welke uitstraling écht laat zien wie jij bent en wat je in huis hebt. Meld je aan voor de gratis Kickstart-sessie naar meer zelfvertrouwen.

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.