Selecteer een pagina

Capsule Garderobe Samenstellen in 7 stappen

door | mrt 18, 2020 | StylExperience blog

Sta je ook wel eens voor je kledingkast en heb je geen idee wat je aan moet trekken? Even het idee van ‘ik héb niks’!? Daarnaast heb je gegarandeerd over de milieu vervuiling door textiel industrie gehoord, via verschillende media’s. De oplossing: een capsule garderobe.

Kies alleen voor dat wat essentieel is en jouw persoonlijke stijl weerspiegelt. Zodat jouw unieke en tijdloze look weerspiegelt wie jij bent of wilt zijn. Nooit meer keuzestress en er altijd goed uitzien, geweldig toch!

1. Ruim je kast uit

Haal alles uit je kast en maak drie stapels: houden, twijfelgevallen en weg ermee. Alles wat je het afgelopen jaar nooit hebt gedragen of niet meer past gaat niet op de eerste stapel. Stel jezelf vragen bij de twijfelgevallen: Doet het écht iets voor me qua kleur en pasvorm? Is het goed te combineren met mijn favoriete items? Wat je op de stapel ‘weg ermee’ hebt gelegd, kun je ruilen tijdens kledingruil, brengen naar de kringloop of een goed doel of je kunt het natuurlijk ook verkopen.

2. Stel je kleurenpalet samen

De juiste kleuren maken je jonger en laten je stralen. Uit het kleurenpalet wat het beste bij je kleurtype past, kies je een basiskleur en een aantal accentkleuren. Denk aan wat je mooi vindt en wat er al in je kledingkast hangt. Lees hier meer over kleurenanalyse en laat je adviseren.

3. Kijk naar je figuur

Kleuren doen veel voor je uitstraling, maar of een kledingstuk je mooier maakt hangt ook af van je figuurtype. Dat is de reden waarom een bepaald kledingstuk bij de een fantastisch staat en voor de ander niets doet. De juiste pasvorm zorgt ervoor dat jij er op je best uitziet, of je nu een ‘appel’ of een ‘peer’ bent.

4. Maak een stijlbord

Ben je graag creatief bezig, maak dan een stijlbord op pinterest of, als je een magazine addict bent kun je ook gaan knippen in tijdschriften en plaatjes plakken op een groot vel papier. En dat in je kledingkast ophangen. Op deze manier krijg je een duidelijk beeld van je persoonlijke stijl. Of je kun je ook laten adviseren en je persoonlijke kleding-stijl sessie met mij boeken.

5. Kies een aantal

Meestal bestaat een capsule garderobe uit ongeveer 20 tot 25 kledingstukken. Maar als je écht gaat voor een minimalistische benadering, dan is een minicapsule van ongeveer 10 essentiële kledingstukken voldoende. Kies een aantal waar jij je goed bij voelt. Als dit te extreem is kun je ook kiezen voor een capsule garderobe voor zomer en winter, die je na zes maanden omruilt.

6. Verlanglijstje

Waarschijnlijk ontbreken er toch bepaalde basics of items in je capsule garderobe. Dus maak een verlanglijstje die je voortaan meeneemt tijdens het shoppen. En kies voor kwaliteit boven kwantiteit, koop minder maar geef er wel wat meer aan uit. Het blijft langer mooi, waardoor je juist geld bespaart. Koop je een kledingstuk, haal er weer één uit je kledingkast.

7. Foto’s

Nu heb je een garderobe met alleen maar kledingstukken die je flatteren en die je met elkaar kunt combineren. Maak foto’s van alle combinaties en maak er een album van of plak het in je kledingkast zodat je makkelijker een outfit kan kiezen. Veel plezier!

Mocht je dit allemaal te veel gedoe vinden, neem contact met mij op en ik help je graag verder op weg.

 

Met kleurrijke groet,

Veronika

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.