Selecteer een pagina

Eerste indruk 5 tips

door | jul 15, 2021 | StylExperience blog

Kleding, haar- en gezichtsverzorging worden in 1 oogopslag beoordeeld en het brein heeft slechts 2 seconden nodig om een oordeel te vellen over de eerste indruk. Maar liefst drieënnegentig procent wordt bepaald door je uiterlijk, je kleding, je lichaamshouding en je stemgebruik. Die uitstraling van jou is daarom heel belangrijk.

Daar sta je dan. Voor je kledingkast. Kijkend naar de hoeveelheid kleren. En nu? Wat trek je aan? Gister had je jeans aan en blouse. Vandaag heb je een meeting met de potentiele klant. Dit is de klant met wie je wil samenwerken. Je bent enthousiast en tegelijkertijd vind je het spannend. Want…die klant wil je binnen halen. Die klant is jouw ideale klant en die wil jij heel graag helpen. Want jij bent dé expert in jouw vak en dat weet je!

Wat trek je aan?

Hoe wil je overkomen? Ah, je ziet het al. De veilige kant van je garderobe. Grijs, zwart en wit – is de veilige zone in je kledingkast, want als je het niet weet, grijp je daarnaar. Oh en blauw, he. Áltijd goed. Je hebt gelezen dat blauw de kleur van vertrouwen, betrouwbaarheid, is. Yes! Dat is wat je wil. Je klant laten weten met de eerste indruk dat je betrouwbaar bent. En dat blauwe colbertje kun je prima combineren met zwarte pantalon en witte blouse. Tadaaa, je bent er klaar voor.

Of toch niet

Een masker ophouden in je zwart-wit-blauwe-uniform voelt als een zware last op je schouders terwijl je je in de badkamer opmaakt. Maar ach, he, alles voor de nieuwe klant. Want die eerste indruk is belangrijk. Of juist niet…

Positieve eerste indruk

…dat wil je. Dat doe je door kleding te dragen waarin jij je goed voelt en die de beste versie van jou naar boven haalt. En natuurlijk weet je wat je uit wil stralen, waar je bedrijf voor staat. Nu kun je rekening houden met de volgende tips:

  1. Donkere kleuren zijn formeler/zakelijker dan zachte, lichte pastel kleuren.
  2. Contrast in je kleding zorgt voor krachtigere uitstraling.
  3. In gladde stoffen en goede snit kom je formeler over dan in losse fit en grof gebreide kleding.
  4. Een kraagje is gekleder dan een ronde hals, combinatie van deze twee is altijd goed als je zakelijk wil overkomen.
  5. Accessoires als schoenen, een tas en sieraden maken de look af. Het mooiste is als de tas in dezelfde keur is als de schoenen.

Heb jij een vraag over je persoonlijke eerste indruk, vraag de gratis sessie aan. Wil jij een persoonlijk advies over hoe je een positieve indruk maakt, kijk dan naar mijn aanbod. Wie ben ik? Lees hier wie Veronika is.

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.