Selecteer een pagina

Zwarte kleding is stoer of niet?!

door | nov 25, 2021 | StylExperience blog

Mijn oudste dochter is 11 jaar. Puber. Stoere, lieve jonge dame. Been there, done that. Toch is het net even anders om het van dichtbij mee te maken, dan het zelf te ervaren. Een jaar of twee geleden begon ze zwarte kleding te dragen, want hé, zwart is stoer.

Zwart is stoer

Als je mij kent, weet je dat dat niet mijn meest favoriete kleur is…er zijn uiteraard periodes en gelegenheden dat ik ook wel zwart draag, maar meestal combineer ik zwarte kleding met andere kleuren. Het gaat nu om mijn dochter. Voor haar staat zwarte kleding voor stoer-zijn. Dus heeft zwart haar voorkeur als ze dat wil uitstralen en zich zo wilt voelen. Je kent het wellicht ook, dat je soms kleding aandoet die jou versterkt!?

Van zwart naar licht roze

Er zijn momenten dat ze zich niet zo happy voelt. En dan trekt ze ook zwarte kleding aan. Ik, als expert op dat gebied, ben ik ook moeder en hou ontzetten veel van mijn kinderen. Daarom laat het mij niet koud als ik mijn dochter zo zie. Ik heb haar gevraagd zich om te kleden en (gelukkig) ze stemde toe. Ik trok zachtroze broek uit haar kledingkast, zij trok er gele trui uit. Ze kleedde zich om. Even een paar uurtjes later vroeg ik haar hoe ze zich voelde. Ze vertelde mij dat ze zich beter voelde dan in zwarte kleding. Ze voelde zich vrolijker en minder ‘zwaar’. Wauw momentje. Mission accomplished.. De volgende dag trok ze zuurstok roze broek en knal gele trui aan. Ze voelde zich heel vrolijk.

zwart-is-stoer

Ontdek je diepere lagen

Je hoeft uiteraard geen tiener te zijn die zwarte kleding het liefst elke dag draagt. De kleuren en kleding die jij draagt vertellen iets en geven je een bepaald gevoel. Wanneer je je eigen stijlboard maakt (vergelijkbaar met een moodboard), kun je al meer van je eigen, wellicht ingesleten, patronen ontdekken.

Stijl board

Er zijn momenten dat we samen een stijlboard maken, ik maak er een voor mijzelf en mijn dochter maakt er een voor haarzelf. Op die manier kan ik haar in de zoektocht naar haar eigen stijl begeleiden of eerder gezegd bewust laten worden en een diepere laag bij haar (laten) ontdekken.

Tieners dragen zwart

Het zijn de jaren van ontwikkeling en ontdekking, wat vind ik mooi, wat past bij mij, hoe pas ik er tussen of juist niet. In de tienerjaren gebeurt veel. Hormonen spelen een grote rol, want die gieren door de jonge lijf heen. Ik, als moeder en stylecoach, ben mij bewust van deze processen en het invloed van kleding en kleuren op onze welzijn. Ik geloof in het feit dat alles een bepaalde trilling heeft. Wij mensen ook. En kleding en kleuren ook.

Bewust en onbewust

We maken elke dag keuzes. Ook met kleding. Soms is het een bewuste keuze en soms onbewust, intuïtief. Een voorbeeld van bewust kleding kiezen, lees je hierboven. Onbewust kleding keuzes maken gebeurt bijvoorbeeld wanneer je je verslapen hebt en snel iets uit de kast trekt. Eerder of later op de dag merk je daar iets van.

Eigen stijl

Eigen stijl ontdekken is een proces, eigen stijl ontwikkelen ook. Je stijl verandert in de loop der jaren. Maar er blijft, als het goed is, altijd wel een rode draad inzitten. Na een paar jaar voeg je wat toe of haal je er wat van af. En dat zwart afkleedt is niet he-le-maal waar. Veel donkere kleuren kleden af. Vaak komt jouw figuur in een donkere kleur er mooier uit dan in het zwart. En dat zwart stoer kan zijn, zeker! Combineer zwarte kleding met andere kleuren dan met zwart en je zult versteld staan van de resultaat. Voor inspiratie kun je ook op mijn Pinterest kijken en wanneer je aan je uitstraling wil werken, kun je lid worden van mijn gratis Facebook groep. Wil je mijn hulp bij jouw ontdekkingstocht, voel je welkom om mijn traject te bekijken. Tijdens het VIP Traject begeleid ik jou stap voor stap naar de gewenste passende uitstraling.

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.