Selecteer een pagina

Duurzaamheid

door | feb 24, 2023 | StylExperience blog

duurzaamheid

Vroeger organiseerde ik kledingruil, precies op de plek waar binnenkort het shopevent weer plaatsvindt.

Ik was er fanatiek in. Overtuigd van de kracht van duurzaamheid. Mensen brachten hun kleding in, kregen punten en konden iets ‘nieuws’ uitzoeken wat wél bij ze paste. Ik voorzag ze uiteraard van advies. Er werd flink geshopt en het kostte ‘geen drol’ ;-)

 

Wat nog meer is duurzaamheid?

Duurzaamheid is niet alleen gebruikte kleding kopen, het is ook respectvol omgaan met de kleding die je draagt. Het onderhoud van de kleding, de materialen. Hoe beter de materialen, hoe langer je van je kleding kunt genieten. Dat is duurzaamheid ten top.

Investeren in duurzame merken en goede items. Dat is wat ik tegenwoordig doe. Daar is het shopevent op gebaseerd.

 

Kleding verkopen is ook duurzaam

De miskopen in je kast, kun je in je omgeving doorgeven of verkopen. Verkopen of weggeven is duurzaam. Het tegenovergestelde – kleding weggooien – is enorm vervuilend.

Kleding verkopen kan op verschillende manieren, de bekendste zijn Marktplaats, Vinted, Facebook (verkoop of weggeefhoeken), inbrengen in tweedehands kledingwinkels en kringloopwinkels.

 

‘Een miskoop voor de één, kan een schat voor de ander zijn.’

Ik doe niet meer aan kledingruil, dat wil zeggen: ik organiseer het niet meer. Maar ik ben wel actief op Vinted. En het zal je waarschijnlijk niet verbazen dat ik graag naar tweedehandskledingwinkels ga. Voor mezelf, mijn dochters en ook voor klanten. Daar breng ik ook kleding in.

Ik heb sinds kort iets nieuws ontdekt. Ken je Sellpy? Daar stuur je een pakket kleding naar toe. Zij maken foto’s en zorgen voor de verkoop. Ideaal als je er zelf niet teveel tijd aan wilt besteden. En een fijne site/app om op te sneupen.

 

Het aller-belangrijkste

De belangrijkste basis voor een duurzame garderobe is: Kleding moet je staan, het moet bij je passen!

Let op kleuren en vorm van de kleding.

Voorkom miskopen: koop kleding die je graag draagt.

Persoonlijk advies is belangrijk of je nou naar de kringloop gaat of naar een duurzaam designersatelier.

 

Goed om te weten

De collectie van het shopevent bestaat uit duurzame labels waar ik volledig achter sta.

Ga voor de duurzaamste manier van shoppen: laat je adviseren en kom naar het shopevent in het voorjaar of in het najaar. 

 

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.