Selecteer een pagina

Kledingtips voor slanke taille

door | jun 14, 2022 | StylExperience blog

Gratis adviezen zijn er genoeg op het internet

Ook zij had het op internet gelezen toen ze bij mij voor het eerst kwam: ‘Heb je weinig taille, gebruik een ceintuur om hem beter te accentueren.’ Deze tip heeft zij meteen toegepast. “En toch heb ik het gevoel, wanneer ik mezelf terugzie op een foto, dat het niet klopt…” Inderdaad. Toen ze me foto’s liet zien, zag ik een vrouw van wie de taille ingesnoerd was, met hobbels en bobbels boven en onder de ceintuur. En misschien nog wel erger: ik zag een vrouw die er wat onzeker bij stond.

Er staan heel veel onzinnige “adviezen” op internet die compleet de plank misslaan, maar waarvan heel veel mensen denken: als zij dit schrijven, dan geldt dit vast ook voor mij,  waarvan ook jij wellicht denkt dat het voor jou geldt. Misschien ben jij ook al eens in die valkuil getrapt. Voordat je het weet, ga je ingesnoerd door een ceintuur door het leven om toch een mooiere taille te hebben. Want zo’n ceintuur dient (volgens de adviezen) toch om je taille meer te accentueren als je weinig taille hebt? Terwijl dat niet flatteus staat.

 

Onafhankelijk én persoonlijk advies is altijd belangrijk wanneer het om je uiterlijk gaat. Want wat voor de ene vrouw wél werkt, is voor de andere vrouw een absolute no go.

Hieronder geef ik je tips over hoe je er met kleding voor kunt zorgen dat ook jij een slankere taille krijgt. Heb je geen duidelijke taille, dan kun je de illusie wekken dat je die wel hebt. Heb je slanke of duidelijke taille, accentueer deze.

 

Wel of geen ceintuur dragen?

Dé tip die werkt voor elke vrouw die geen duidelijke taille heeft: draag géén ceintuur om die te krijgen. Je krijgt daarmee geen slanke taille, maar wekt de illusie van een misvormd figuur. Je wilt het misschien niet horen, maar het flatteert niet. Welk type figuur staat ceintuur altijd wel? Zandloper of een X-figuurtype. Wil je weten welk figuurtype jij hebt? Lees het in mijn blog ‘Welk figuur heb ik?’

 

Waar zit het bij jou?

Bij elke vrouw, elk figuur, is het anders. Hoe kom je erachter waar je taille bij jou zit? Het is het slankste punt tussen je boezem en je heupen. Wanneer je voor de spiegel staat (zonder knellende broek – want die kan de illusie van tweede taille wekken) in je ondergoed, kun je je taille zien. Het zijn de subtiele kuiltjes aan beide kanten van je zij.

 

Getailleerde kleding en taille

Draag een getailleerd jasje om je taille te benadrukken of te krijgen. Heb je volle buik, draag het jasje dan open. Heb je platte buik dan kun je het jasje ook gesloten dragen.

 

Bh bandjes

Heb je vollere buste? Zorg dat deze goed in je bh zit en verstel de bandjes van je bh zo, dat je borsten gelift worden. Zo lijkt je taille slanker.

 

Contrast in je kleding

Wanneer je hoog contrast in je kleding draagt, kun je er ook voor zorgen dat je een slanke taille krijgt. De overgang van de ene op de andere kleur moet dan ter hoogte van het slankste punt zijn (horizontale lijn) om je taille te accentueren.

Let op! Doe dit niet wanneer je volle buik hebt. Daarmee accentueer je je buik. In geval van een volle buik en een slanke taille draag je onder het jasje, die je overigens open draagt, een contrasterende kleur top/blouse. Dit zorgt voor een optisch slankere taille.

 

Mouwlengte en slanke taille

De lengte van je mouw kan er ook voor zorgen dat je een slankere taille krijgt. Heb je driekwart mouw die eindigt ter hoogte van je taille? Top!! Heb je lange mouwen? Stroop die op, ter hoogte van de slankste punt, ofwel je taille. Op deze manier wordt het optisch slanker.

Wil je weten hoe deze tips specifiek voor jou werken? Heb je na een half uur kijken naar je spiegelbeeld je taille nog niet gevonden? Wil je nu echt een serieus advies over wat jou goed staat?

Ik geef een gratis sessie weg van 30 minuten!

Zie het als een online date met mij waarin je de 3 meest belangrijke tips specifiek voor jouw uitstraling krijgt Met die tips gaat jouw uitstraling voor je werken en voel je je zekerder over je uiterlijk!

Boek je date met mij hier.

 

PS: Laatst was ik naar de voorstelling van Fred van Leer. Wat een heerlijke avond was het. Vol humor. Eén van de dingen die ik meenam van zijn voorstelling, was het stukje omdenken. Het is eigenlijk een kwestie van anders naar jezelf leren kijken. Een leuk voorbeeld voor dames met brede heupen: ‘Vriendin, je hebt geen brede heupen, je hebt gewoon een heel slanke taille’. Dus… een kwestie van omdenken? Thx Fred!

 

 

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.