Selecteer een pagina

Welke kleding past het beste bij een klein gedrongen, lange dunne, of grote man?

door | nov 20, 2020 | StylExperience blog

Afhankelijk van je postuur is het goed na te denken over welke kleding je goed staat. Een klein gedrongen man zal andere kleding moeten dragen dan een grote forse man. Ditzelfde geldt voor een dunne lange man. Hieronder gaan we dieper in op verschillende aspecten waar je op moet letten, waaronder de maten en lengte van je kleding.

Kleding kopen voor de grote man

Stel je bent een grote man en hebt grote maten herenkleding nodig. Waar moet je dan op letten?

  1. Zorg dat je buik niet geaccentueerd wordt. Doe dit door goed aangesloten kleding zonder te veel grote prints. Kleine mag wel.
  2. Draag nooit horizontale lijnen.
  3. Draag dikkere stoffen deze verhullen de rondingen.

Grote maat herenbroeken kopen

Grote maten broeken zijn vaak lastig te vinden in winkels. Maat 56 of taillemat 36 inch is vaak het grootst. Gelukkig hebben we het internet kijk maar eens bij Suitable voor grote maten herenkleding maar dit kan moeilijk shoppen zijn voor de man.

Vind je het moeilijk om online je outfit bij elkaar te zoeken? Ik help je graag verder.

Overhemden en truien in grote maten kopen

Het belangrijkste van het kopen van overhemden en truien in grote maten is misschien wel het weten van je eigen afmetingen. Hiermee kan ik, het winkelpersoneel, of de online maattabel jou vertellen welke maat van welk merk je nodig hebt. Helaas verschilt dit per merk veel, let daar op.

Kleding kopen voor de kleine man

Belangrijk is om je lengte niet te accentueren. Doe dit door truien te kopen die net over de broeksriem vallen en door broeken te dragen die je schoen net aantikken en geen waterval aan stof veroorzaken onderaan de broekspijp.

Kleine maat herenbroeken kopen? Let hier op

We hebben het al gezegd. Indien je klein bent is het belang van het goed gebruiken van je lichaamslengte belangrijk. Doe dit door effen broeken of broeken met een verticale streep te kopen. En, let daarbij op hoe de broek beneden op de schoen valt. Valt hij netjes recht op de schoen met eventueel een mooie knik voorin, dan is het goed. Heb je juist heel veel stof over dan lijkt dit rommelig en wordt de lengte negatief beïnvloedt.

Men praat over kleine maat herenbroeken vanaf 28 inch tot en met 31 inch. Of 42 t/m 46 eu confectiemaat.

Overhemden kopen voor de kleine man

Voor overhemden is het vaak lastiger. Als kleine man moet je in ieder geval letten op de schouder breedte en mouwlengte. Je wilt niet dat de schoudernaad halverwege je biceps zit. Of dat de het manchet van de mouw over je hele hand valt. Nu zijn er twee manieren om de lengte van de mouw aan te passen, één goedkope en één duurdere, hieronder staan ze uitgeschreven:

  1. Je kan als het de mouw van het overhemd te lang is de manchet omslaan en deze ‘verkeerd om’ dichtknopen. Leuk effect omdat tegenwoordig veel overhemd merken een contrasterende binnenkant hebben in het manchet.
  2. Je kan de kleermaker vragen om de mouw bij de mouw in te korten. Veel goede kleermaker kunnen dit wel maar het kost je ook snel 20 tot 30 euro extra per hemd.

De lengte van het rugpand kan je eventueel ook aanpassen maar als je zorgt voor een goed zittend overhemd en deze in je broek doet dan ziet niemand hoelang hij is.

Kleding kopen voor de lange dunne man

Je herkent je misschien wel in de volgende irritaties:

  • Broeken die altijd hoogwater vallen
  • Overhemd mouwen die altijd te kort vallen en nooit zichtbaar zijn onder een colbertje
  • Pakken of colbertjes die in de lengte goed zitten maar veel te ruim zitten

Ja, kleding kopen voor de lange dunne man is niet altijd gemakkelijk en kan inderdaad gepaard gaan met irritaties zoals hierboven. Maar wees niet getreurd, je hebt waarschijnlijk gewoon een lengte maat nodig.

Lengte maat kleding voor de lange man

In de confectie praten we over lengte maten zodra deze meer ruimte geven in de lengte (rugpand, mouwlengte, beenlengte) zonder daarbij de breedte groter te maken. Wat is handig om te weten bij het kopen van lengte maat kleding? Hieronder geven we iets meer duidelijkheid.

Mouwlengte 7 overhemden

Als lange man kom je niet om ‘sleeve-7’ of ‘mouwlengte 7’ overhemden heen. Deze overhemden geven namelijk gemiddeld 5 cm meer lengte in de mouw en het rugpand. Verder werkt de maatboog gelijk aan de normale maten, dus op boordmaat. Deze loopt vaak van 38 t/m 48. Het merk Olymp gaat zelfs nog verder en heeft een serie gericht op de grotere maten. Bekijk eens de website van Suitable waar ze zeker 50 verschillende sleeve-7 overhemden hebben.

Broeken kopen voor lange dunne mannen

Heb jij lange benen en ben je in de taille niet zo breed? Dan zijn lengte maten een uitkomst voor jou. Voor jeans of 5-pocket model broeken moet je denken aan 32/36 of 33/38. Hiervan is het eerste cijfer de taillemaat en het laatste cijfer de lengtemaat van de binnen beenlengte in inches. In Europese confectiematen duiden ze dit met 94 of 47, 98 of 49, 102 of 51, 106 of 53

Belangrijk is dat je let op hoe de broek valt. Je wilt niet bij het kopen dat de broek net je enkels raakt. Na 5 á 6 keer wassen zou hij dan veel te kort zijn.

Je hebt nu een beter idee waar je op moet letten en welke maten er zijn. Wil je meer weten over welke kleuren jouw goed staan? Neem contact met mij op.

Of heb je geen zin om nieuwe kleding te kopen en ben je heel nieuwsgierig wat voor leuke combinaties je met je huidige garderobe kan maken? Denk dan eens aan deze online garderobe manager. Super handig!

Kortingscode

Speciaal voor mijn klanten, blog-lezers en (website) bezoekers heb ik een kortingscode met 10% korting bij Suitable. De kortingscode Stylexperience voer je in bij het afrekenen in de webshop. Ik wens je heel veel shop plezier!

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.