Selecteer een pagina

10 Tips om je buik te verbergen

door | mei 29, 2018 | 10 Tips om je buik te verbergen, StylExperience blog

Je leest dit omdat je vindt dat je een buikje hebt. Of dat werkelijk zo is, kun jij het beste oordelen. Er kunnen verschillende redenen zijn dat je geen platte buik hebt. Je hebt misschien al één of meerdere kindjes op de wereld gezet of het heeft met je gezondheid te maken, of je vindt het simpelweg lastig om al het lekkers te laten staan of… Mijn allereerste advies is om dit te zien als een feit en het gaan accepteren. Niet morgen of straks, maar nu! Je voelt je er soms onzeker over en daarom krijg je tips om je zo te kleden dat je buik niet alle aandacht trekt.

Bepaal je figuurtype

Het is van essentieel belang dat je weet welk figuurtype je hebt. Als je geen kledingadvies bij mij hebt gehad, lees hier verder. Bij een O-type is het meeste gewicht op het bovenlichaam. Brede ribbenkast, volle taille en buik en slanke heupen en benen. Bij een A-type zijn de schouders smaller dan de heupen en zit het meeste gewicht onder de buste tot aan de knieën. Bij een X-type is het gewicht verdeeld over het boven en onderlichaam waarbij de taille altijd de slankste punt blijft en de schouders zijn net zo breed als de heupen. H en V figuurtypes lijken op elkaar doordat ze volle, niet al te duidelijke taille en recht silhouet hebben. Bij de V-type zijn de schouders duidelijk breder dan de heupen. Lees meer over de figuurtypes in mijn blog ‘Welk figuur heb ik?’.

Het is belangrijk dat je kijkt of je buik in verhouding tot de rest van je figuur dikker is of dat het juist niet echt opvalt, centimeters zijn niet van belang. Vraag dat aan een professional, want je omgeving zal je een verkleurd feedback geven om jou niet te kwetsen. Hieronder de tips hoe je je buikje kan verbergen.

1. Ondergoed

Draag áltijd goed passende beha, dan staat alle kleding mooier. Vraag advies bij een lingeriezaak om de juiste omtrek en cupmaat op te laten meten. Kies het liefst voor een beha die de borsten lift, zo creëer je een duidelijk onderscheid tussen borsten en buik. Een corrigerende slip biedt ook uitkomst. zo lijkt je buik platter.

2. Aandacht verleggen

Leidt de aandacht weg van je buik door geen opvallende prints, horizontale strepen en lichte kleuren te dragen ter hoogte van je buik.

3. Passende kleding

Zorg dat je shirts en blouses wijd genoeg zijn om je weelderige vormen te omhullen. Bij O-figuur is het belangrijk dat je tops mooi aansluiten op je heupen. Als dit niet het geval is zul je dikker lijken dan je bent. Laat ook je tops en jasjes altijd onder je heupbeen eindigen. Bij A-figuur laat je je bovenkleding boven je heupen of er net onder eindigen en bij V- en H-figuur ter hoogte van je heupen.

4. Je benen

Heb je slanke benen, laat die zien. Draag lichtere broeken en/of opvallende prints. Heb je een V-, H- of O-figuur, laat dan je benen niet nog slanker lijken, anders benadruk je de zwaarste punt op je bovenlichaam.

5. Langer en slanker

Lange open vallende jasjes gedragen over een broek of recht rokje in combinatie met een top in een donkere kleur maken jou langer en slanker en verhullen je rondingen op taillehoogte.

6. Uit den boze

Korte strakke shirts en riemen ter hoogte van je middel vestigen ook weer aandacht op je buik. Deze kun je beter vermijden.

7. Halslijnen

Draag geen hoog gesloten bovenkleding maar kies een watervalhals of diepere V- of U-hals.

8. High high high

High-waist broeken en rokken zijn de ideale uitkomst. Dit model valt hoger dan de heupbroek en bedekt daardoor je buikje. Met een hoge broek voorkom je een zwemband boven je riem. Draag je bovenkleding altijd over je broek of rok in plaats van erin.

9. Stofkeuze

Een zwaardere stof maakt ongewenste lichaamsvormen minder zichtbaar.

10. Verstop je niet

Hele wijde vormeloze kleding en te strakke kleding laat je zwaarder lijken dan je bent. Maar je hoeft je figuur zeker niet te verbergen.

Dit zijn de 10 tips over hoe je je buik het beste kunt verbergen. Kom je er niet uit, neem contact met mij op of boek vandaag nog je gratis kickstartsessie naar meer zelfvertrouwen.

Voor nu wens ik jou een hele fijne dag toe!

Met kleurrijke groet,

Veronika

Hallo

Ik ben Veronika

Mijn missie is daadkrachtige vrouwen door middel van kleur & kleding in hun kracht zetten zodat ze meer zelfvertrouwen krijgen.

Mijn visie: Ik ben ervan overtuigd dat uiterlijk en innerlijk niet los van elkaar staan. Dus elke vrouw, ongeacht hoe ze er uitziet en wat voor maten ze ook heeft, kan stralen.

Gratis e-book: ‘Maak meer impact met je uitstraling’

download_hier_jouw_ebook

Wil jij met je kapsel, make-up en kleding meer zelfvertrouwen uitstralen en de klanten naar je toe trekken die jij verlangt?

Download dan mijn gratis e-book vol Inspiratie en 8 praktische tips voor de ondernemende vrouw die zoekt naar een passende uitstraling.

Vraag jouw gratis e-book hier aan.